Forum voor borstvoeding pagina
Startpagina.nl Dochters op alfabet Categorieen Voor kids Luister radio Kijk TV Meer Startpagina

borstvoeding.startpagina.nl/prikbord

U kunt geen nieuwe berichten plaatsen op dit prikbord.

Ga naar discussie: VorigeVolgende
Ga naar: DiscussielijstNieuw berichtZoekenLog inPrint
 • Uitgeklapt op datum • Uitgeklapt met draadjes

BV afbouwen compleet mislukt...

Gepost door: Els mv4 ()
Datum: 09 juni 2010 13:53

Dag melkmeisjes!

Enkele weken geleden schreef ik het hier al: ik wilde stoppen met het geven van borstvoeding. Sylke had er niet echt meer de aandacht voor en ik was er zelf ook wel bijna klaar mee (en ja, dit opschrijven voelt als 'vloeken in de kerk' hier op dit prikbord winking smiley).

Lichamelijk en geestelijk erg moe, zat van het 'gedoe' rondom borstvoeding (nadenken wat je aantrekt vanwege het moeten kunnen ontbloten van de borst, present zijn op momenten dat Sylke wilde drinken (nu is dat als huismama niet zo'n punt maar ik wil zó graag eens wat meer tijd voor mezelf of in ieder geval de mogelijkheid hebben de deur uit te kunnen zónder binnen 4 uur weer thuis te moeten zijn), een rijopleiding waarbij ik tien dagen achtereen halve dagen van huis ben, een operatie die me te wachten staat mét enkele nachten ziekenhuisopname...Sylke is 8,5 maand en krijgt al langer dan menig baby borstvoeding, voor ons was dit hoofdstuk toe om gesloten te worden.

Maar helaas ging het afbouwen niet zoals gehoopt: veel pijnlijke stuwing, ineens weer nachtvoedingen (waarschijnlijk meer om te mama-tanken dan vanwege honger), lekkage, lichamelijk ongemak. Van 4 naar 2 voedingen (nog de ochtend- en avondvoeding plus eventueel nachtvoeding) ging prima, verder afbouwen verliep ronduit rampzalig. Zucht.
Alle tips heb ik opgevolgd: druk eraf kolven met de hand, toch maar helemaal leegkolven met het apparaat, saliethee- en druppels, ijscompressen, strakke bh 24/7 aan. Ik had gehoopt er voor mijn rijopleiding vanaf te zijn, maar omdat dat niet lukte, voed ik nu alsnog weer 's avonds (als het qua stuwing echt niet langer gaat tenminste, anders ga ik met gestuwde borsten de nacht in en drinkt Sylke ze 's nachts leeg) en hangt het van het tijdstip af of ze ook de ochtendvoeding 'live' krijgt (maar dat is vanwege het autorijden wel bijna noodzakelijk voor mij dan, anders zit ik met pijn in de auto).
Kortom: terug bij af.

Omdat ik het overdag nu zo druk heb merk ik wel dat de melkproductie uit zichzelf al minder wordt. En nu ik in ieder geval de komende twee weken nog aan de bv 'vastzit', laat ik de salieproducten ook maar staan want ondanks dat zijn mijn borsten minder vol.

Vanaf volgende week pak ik het afbouwen van de borstvoeding opnieuw op, maar hoe ga ik dat nu het best aanpakken? Hoe kom ik zonder al teveel last terug van 2 naar 1 voeding en bouw ik uiteindelijk ook die laatste voeding af? En ja, stuwing hoort erbij, maar als ik bij té erge stuwing kolf en er 400ml in totaal uitkomt, geloof ik niet dat die hoeveelheid voeding door het lichaam zelf wordt opgenomen en het de juiste manier is om met zoveel stuwing door te blijven lopen in de hoop dat de stuwing na een paar dagen vanzelf minder wordt (want waar gaan het 'opgezette' van de borsten dan naartoe?).Onderwerp Geschreven door Gepost
  BV afbouwen compleet mislukt...
Els mv4 09/06/2010 13:53
 

Re: BV afbouwen compleet mislukt...

Rembrand 09/06/2010 15:40
 

Re: BV afbouwen compleet mislukt...

Els mv4 09/06/2010 20:08
 

Re: BV afbouwen compleet mislukt...

Hope mv 3 09/06/2010 21:29
 

Re: BV afbouwen compleet mislukt...

anouk 09/06/2010 21:36
Ga naar: •DiscussielijstZoekenLog in
Sorry, je hebt geen toestemming voor het posten van berichten in dit forum.
 
Privacy- en cookiebeleid - Copyright - Disclaimer - Alle dochters - Dochters per categorie - Forum en chatregels - Contact
© 1998-2011 Startpagina B.V. - borstvoeding.startpagina.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep